Çdo ditë jave, qeni shkonte në varreza i vetem me koken poshte, por ja kush është arsyeja e vërtetë e qenit të gjorë…

By | April 15, 2018

Qentë janë të besueshëm ndaj pronarëve të tyre, këtë të gjithë e dinë, transmeton . Por saktësisht se sa e fortë mund të jenë lidhja mes tyre lexojeni më poshtë.

Zozo, një qen i përzier race nga Turqia kishte një lidhje shumë të veçantë me pronarin e tij, Zafer Ozturk. Një i afërm i Zaferit zbuloi Zozon të braktisur kur ai ishte vetëm një javësh. I afërmi ia çoi Zaferit, dhe që nga ai çast, të dy u bënë të pandashëm.
Zafer vdiq në vitin 2014 dhe megjithëse e gjithë familja e tij ishte shumë e trishtuar, një anëtar u prek veçanërisht nga vdekja e tij: Zozo. Një ditë, Zozo e shoqëroi djalin e Zaferit në varrin e babait të tij dhe aty e kuptoi menjëherë se kush ishte nën tokë,

Pas këtij momenti, familja filloi të vërente se Zozo shpesh zhdukej dhe nuk zgjati shumë kohë para se të kuptonin pse. Çdo herë që u zhdukej, ai mund të gjendej në varreza, tek varri i Zaferit.

Dhe ai e bënte këtë çdo ditë, edhe ditë shiu. Asgjë nuk mund e ndalonte Zozon të bënte vizitën e tij të përditshme. Kjo është ajo që unë e quaj dashurinë e vërtetë midis dy shokëve të jetës.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *